No pictures today

Zeer vroeg opgestaan deze ochtend (ongeveer 6u30), om op tijd klaar te zijn voor de taxiboot. Stel je een soort prauw voor, met in het midden een soort aftandse zonneparasol, en bijhorende Thaise schipper. Die ligt in de schaduw te relaxen tot je hem roept.
We gaan met ons viertjes vandaag op snorkeltocht, 5 verschillende spots zal de boot aandoen, dé beste plaatsjes waar de mooiste vissen zitten.
Verslag vanavond, mét foto's...
Het verslag van gisteren volgt ook, ook hier lots to tell!!

Koh Tao Cabana resort, a little heaven on earth

Onze hide-away al een paar dagen.


Thaise gastvrijheid en gratie zoals we ervan gedroomd hadden. Onze cabana's staan midden in een jungle, waar we serieus hoog moeten klimmen elke dag, maar het is het zooo waard!
Een maal boven zitten we midden de natuur, hebben we tussen de bomen zicht op zee, komen allerlei dieren hun opwachting maken en geven de krekels tweemaal per dag een oorverdovend concert.
De cabana's zijn heel mooi ingericht, niet posh maar eerlijk, mooi. Overal liggen schelpen, bloemenpareo's liggen kunstig gevouwen op het bed, samen met verse bloemen, elke dag.
Je voelt ook bijna niet dat er uberhaupt buren zijn in dit resort...Alhoewel we weten dat ze er zijn.
We hebben ongelofelijk geluk gehad hier nog twee hutten te kunnen reserveren, we zijn hier namelijk nogal op de bots naar toe gekomen.
Jammer dat Katy, Eugenen en de kids hier niet verblijven, zij logeren in de Sunset Buri.
We zien ze wel elke dag voor een middagbabbel op het strand en we gaan iedere avond samen aperitieven, en dineren.



Ah ja, we douchen buiten, en ja, ook de wc staat buiten, jungle geluidengewijs een ervaring!


The famous banana pancake maker

Je moet hem geproefd hebben om te weten hoe delicious hij is... We zijn allemaal verslaafd! Recept reeds gepost in een voorgaande blog, maar waarom we hier opnieuw een item aan wijden? Omwille van de man die ze maakt.
Hij ziet eruit als een spitsmuisje met een muts op, maar hij werkt letterlijk sneller dan zijn schaduw als hij een aantal bestellingen tesamen binnenkrijgt. De bananenschillen vliegen door de lucht, de potten Nutella gaan er in een rotvaart door, hij knalt de prikkers in de pancake zoals je op café met vogelpiek pijltjes zou doen.
Eén goede raad: zoek hem gewoon zelf op als je in de buurt bent, en proef het voor jezelf! De video in bijlage, duurde ontzettend lang om te downloaden...dus ik heb hem weggelaten.







Crazy water fight: happy New year!

De gevechten barsten al los in de voormiddag maar in de namiidag gaat iedereen total los! Auto's rijden af en aan, met volle watertanks, pas aangekomen rugzaktoeristen krijgen de volle laag op hun nog droge kleding. travesties dansen zich te pletter op 'it's raining man', en iedereen, letterlijk iedereen doet mee. Heerlijk!
Om deze beelden te kunnen maken, moet ik mij beschut opstellen, ik heb namelijk geen waterdichte camera...Sleutels van het hotel, camera en Ivan's sigaretten zitten in een plastic zak om min of meer te kunnen bewegen in de vuurlinie.
Voor alle duidelijkheid, ikzelf deed uiteraard ook mee, maar daar zijn (gelukkig) geen beelden van. Enfin, misschien pop ik wel op op één of andere blog van dit spontane water festival...











Een derriere die ik uit de duizend zou herkennen....Ubersexy in die Ibiza pareo en uiterst doeltreffend: mag nat worden en wordt heerlijk transparant.








Iman vecht het hardste, en krijgt dan ook de volle lading, keer op keer. Water, soms ijskoud met volle emmers, en dan een wolk bloem of talkpoeder, om het nieuwe jaar te vieren. Focussen, op tijd je watergeweer opladen, en je dan in de vuurlinie storten.

Twee locals mét talkpoeder vegen, wensen ons een happy new Yeal! Peace man!

De meeste shops en bars zijn uiteraard dicht om de schade te beperken, maar een paar moedige (en slimme) middenstanders doen toch open. Hier kan je bier, talkpoeder en flessen water kopen om je te bewapenen. Ze delen mee in de klappen maar vinden het zelf ook leuk. De opkuis is voor morgen.


G.I. Maui. In volle ornaat. Ze schiet raak, maar wordt nog veel meer beschoten: ze is zo lief mijnheer...



Nog een laatste gevecht op het strand, en dan uitblazen!


I give you flower(s) in the morning...

Soncran, het Thaise nieuwjaar...we starten het in schoonheid. Aan het ontbijt lopen we door prachtige bloemenarcades, krijgen we verse heerlijk geurende bloemenkransen omgehangen en worden we 'gezegend' met waterbloem. Daarmee maken ze een aai op je wangen, en zo gaat iedereen aan tafel in het ontbijtrestaurant.











Het is een mooi zicht: alle guests met bloemenkransen, en twee vegen bloem op het gezicht, de mensen die opdienen hebebn vandaag allemaal een fleurig Hawai-achtig hemd aangetrokken.
Het is duidelijk feest.
Bij het verlaten van het ontbijtterras gooit de gastvrouw ons allemaal voor de eerste keer nat.
Het zal niet de laatste keer zijn...









It's a beautifull morning

Maandagochtend, de ochtend van Thais nieuwjaar: Soncran. We zijn wakker om 7 uur (we gaan ook relatief vroeg slapen hier) en we genieten van een koffie in bed en op het terras in het treehouse. (teen Ivan in beeld)


Ivan en ik slapen in nummer 30, Maui en Iman de hut erachter: 33. Elke ochtend belt Maui ons op, om te checken of we al wakker zijn: meestal zijn we dit al: het uitzicht en de enorme rust in deze halve jungle is te mooi om je ogen dicht te houden...